fredag 21 februari 2014

Förbud: sex med djur. "helt onödig lag" ?

Aftonbladet kan man läsa och se på en video om förbudet, samt Leif GW Perssons kommentarer.

Hur det inte funnits en lag mot detta fram tills nu är för mig HELT ofattbart! Vi lever i ett land där aga förbjöds i Sverige år 1979. Men att ha sex med ditt älskade husdjur har varit lagligt tills NU?!

I internet världen så kan man ju lätt titta på en sak och sedan spinna vidare på det och hamna någon helt annanstans. Tittade lite mer på allt kring detta gällande lagen om aga och när det förbjöds i olika länder.
Visste ni att i Danmark, vår granne, där förbjöds inte aga för ens 1997. I Tyskland så förbjöds det inte fören år 2000 och i Spanien, som är en favorit semester ort för många svenskar, där förbjöds det inte fören 2007!!!



Man känner många gånger att mänskligheten har nått toppen av sin utveckling. Så tittar man på saker som detta och inser hur mycket vi har kvar att utvecklas och lära! Hur världen kommer att se ut när och om jag blir 80 år gammal.
Helt plötsligt så är jag inte så förvånad över att denna lag inte funnits i Sverige fören nu.

Har jag fel?



3 kommentarer:

  1. Tidelag har funnits i sverige innan, men låg under samma paragraf som homosexualitet. Det har ansetts som ett mycket grovt brott och straffet fram tills mitten av 1800-talet har varit döden på något sett.
    MEN 1944 när det inte längre var olagligt att vara gay så blev det lagligt. Jag hoppas och antar att det var så att politikerna trodde att den inte behövdes, att folk hade utvecklats till mer upplysta människor. Tidelag anses också gå under djurskyddslagen men nu de senaste årtionden kan man väll påstå att en sådan här lag har varit behövd och önskad utav många.
    Ser det som en jätte vinst för djurrättsaktivisterna som slagits för detta men också lika mycke för alla djuren! Detta kommer såklart inte att få kräken som utsätter djuren för detta att försvinna från jordens yta MEN den påvisar för dem att det är fel och de kommer bli bestraffade!

    SvaraRadera
  2. Så!
    Nu har jag läst och förstår dilemmat med målsägande (djuret) och dess vittnesmål bla bla bla MEN att hänvisa till djurplågeribestämmelserna är ett hån!
    OM vi hade fungerande djurplågeribestämmelser, som gav rejäla böter, terapi/behandling, djurförbud och ev. fängelsetid värt namnet, då hade jag förstått Leif, men inte som det ser ut idag!
    Som han resonerar så borde sexuellt utnyttjande mm på barn så unga som spädbarn, inte heller skyddas med en lag!?
    Våra lagar borde först och främst skydda och värna de som är mest utsatta och utan röst/försvar!
    Länkt till artikeln:
    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18404340.ab

    SvaraRadera
  3. Tycker att det är en självklarhet att inte ha sex med djur! Men är glad att det äääntligen är en lag så man kan bli fälld för det !!!!

    Minns den där bloggerskan hundslyna som lade upp om hundar som hon träffade & "parade" sig med med de ansvarigas tillstånd.. Helt sjukt.

    SvaraRadera